Veelgestelde vragen over Henna Brows

 

 

Wat zijn Henna Brows?

De wenkbrauwvorm wordt eerst bepaald dmv browshaping. De wenkbrauwen en huid worden vervolgens getint met speciale Henna voor de wenkbrauwen. Henna houdt veel langer op de huid en wenkbrauwharen waardoor het een duurzamere oplossing is dan gewone wenkbrauwverf.

 

Zijn Henna Brows schadelijk?

Henna Brows zijn niet schadelijk en de kleur gaat ook vanzelf weer van de huid af. Toch is de behandeling niet voor iedereen geschikt. Bijv: als je een allergie voor Henna of noten hebt. Daarom is bij een eerste keer een patch test minimaal 48u van te voren aangeraden.

 

WAT IS HET VERSCHIL MET WENKBRAUWKLEURING?

Een reguliere wenkbrauw kleuring of tinting zal enkel de haartjes van je wenkbrauwen een ander kleurtje geven. Een henna brow behandeling daarentegen verft niet alleen de wenkbrauwhaartjes maar ook de huid eronder. Dit geeft optisch een vollere look aan je wenkbrauwen.

Zijn Henna Brows permanent?

Nee, dat zijn ze niet. Het is natuurlijk geen tatoeage, het is niet invasief, het doet geen pijn. Het kleurt alleen de huid en de haren.

 

KAN JE MET HENNA EEN HELE NIEUWE WENKBRAUWVORM MAKEN?

Helaas niet he-le-maal… De henna pakt niet goed op huid waar echt geen haar zit. Het pakt misschien voor een dag of 2, maar daarna is het er meestal wel af. Kortom, je moet van jezelf dus wel wenkbrauwhaartjes of in ieder geval donshaartjes hebben om een mooi resultaat te behalen met henna. De henna is meer bedoeld om je wenkbrauwen voller te maken en kale plekjes op te vullen. Wat wel een groot verschil geeft!

 

KAN IK ALLERGISCH ZIJN VOOR DE BROW HENNA?

Ja dit kan, maar het komt weinig voor. Om er zeker van te zijn dat je niet allergisch bent voor wenkbrauw-henna, kan ik een testje doen. Bij deze patch test breng ik een beetje hennapasta aan op je pols. Krijg je binnen 48 geen allergische reactie? Dan kan de henna brow behandeling veilig worden toegepast. Als je al eens henna haarverf hebt gebruik of een henna tattoo hebt gehad zònder daar een allergische reactie op te hebben gehad, kan je meestal ook tegen deze henna.

 

HOE VERZORG IK MIJN HENNA BROWS?

Maak ze de eerste 24 uur na de behandeling niet schoon of nat. Het is sowieso beter er niet al te veel over te wrijven en er minimaal water op te gebruiken voor een langer behoud van de henna. Ook vervaagt de henna sneller door huidverzorging op olie basis, scrubben en peelings. Veel zon en de zonnebank kan je het beste vermijden.

 

WANNEER ZIJN HENNA BROWS AF TE RADEN?

Wanneer je ooit een allergische reactie hebt gehad op henna haar verf, een henna tattoo of wenkbrauw henna. Bij een erg vette huid, helaas verdwijnt de henna dan erg snel van de huid. Als je zwanger bent. Als je geen afdruk op je huid wilt.

 

HELAAS KAN IK JE WENKBRAUWEN NIET BEHANDELEN:

Als uw huid geïrriteerd, ontstoken of verbrand is door de zon.

In de eerste week na een chemische peeling of microdermabrasie.

Als je de afgelopen dagen Botox- of collageen injecties rondom de ogen hebt gehad.

Tijdens chemotherapie of bestraling.

Als je Rosacea hebt.

Als je in het afgelopen jaar een laser huidvernieuwing hebt gehad.

Als je AHA producten gebruikt zoals salicylzuur, alpha-hydroxyzuur en retinol.

Als je medicijnen tegen acné gebruikt zoals Roaccutane of Retin-A.

Als je allergisch bent voor p-fenyleendiamine (ppd).

 

Hoe weet ik of ik allergisch ben voor Brow Henna?

Als je allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf en/of PPD (P-fenyleendiamine), raden we je Henna Brows sowieso af. PPD is een stof die ook in haarverf zit. In wenkbrauwhenna zit maar een zeer lage hoeveelheid van deze stof, maar tóch kan dit al nare huidklachten veroorzaken. Om er zeker van te zijn dat je niet allergisch bent, is ons advies om eerst een patch test te doen. We brengen dan een heel klein beetje henna op de binnenzijde van je elleboog aan. Krijg je binnen 48 uur geen reactie zoals roodheid, een branderig gevoel of jeuk? Dan kan de henna veilig worden gebruikt. Let wel op: een allergietest is géén garantie tegen toekomstige allergieën. Soms wordt iemand alsnog allergisch voor een bepaalde stof (een allergie kun je opbouwen).